Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

το ελληνικό 2011


Μια λαβωμένη χώρα αποχαιρετά το 2011.
Αυτή η χώρα είναι η δικιά μας.

Το βιντεογραφημένο ρεπορτάζ που ακολουθεί αναρτήθηκε την 30/12/11, στη διαδικτυακή έκδοση των New York Times. Δεν μιλά για μια πόλη του Τρίτου Κόσμου. Δείχνει την Αθήνα του σήμερα. Μιλάει για τους ανθρωπους της διπλανής πόρτας. Για ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα με μάς. Ανθρώπους-κοινωνούς της ίδιας με μάς συλλογικής μνήμης. Και η διπλανή πόρτα είναι η δική μου, η δική σου, η δική μας.

Μπορεί ημερολογιακά τυλάχιστον το 2011 να μην ήταν δίσεκτο.
Φέτος όμως η χώρα προγεύτηκε τι θα δούμε στο όντως δίσεκτο 2012, που βρίσκεται προ των πυλών.

Το ξέρουμε όλοι.


"οι Επικίνδυνες Περικοπές της Ελλάδας"
- οπτικογραφημένο ρεπορτάζ των New York Times, 30.12.2011




4 σχόλια:

Fran είπε...

Γαβριηλ δεν τα αμφισβητω απλα οπως εχω πει πιστευω πως για την ωρα-και τονιζω το για την ωρα- η κατασταση αφορα συγκεκριμενο κομματι πληθυσμου, ανθρωπους που ηδη ηταν στα ορια τους (χαμηλοσυνταξιουχοι, οικογενειες με ενα εισοδημα, μονογονικες οικογενειες).Φυσικα και θα χειροτερεψει στο μελλον, απλα ακομα δεν ειναι εκει...

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Η Ελλάδα του '11 που πάει για το '12......

Ρούλα είπε...

Καλημέρα Γκάμπριελ, εύχομαι Καλή και δημιουργική Χρονιά να έχουμε. Δυσοίωνες οι προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών και εικόνες σαν αυτές του βίντεο τις βλέπουμε, τις βιώνουμε και θα αυξηθούν στο μέλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, το θέμα είναι αν εμπιστευόμαστε αυτούς που χειρίζονται την κατάσταση, αν είμαστε στο σωστό δρόμο, αν υπάρχει περιθώριο στα νέα, άφθαρτα και με όραμα πρόσωπα να ασχοληθούν με την πολιτική ή θα παραιτηθούν από την προσπάθεια γνωρίζοντας τη ματαιότητα του εγχειρήματος. Και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε.

Χάρις Κόντου είπε...

τΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ 2011 ...ΣΤΟ ΡΗΓΜΑ! ΣΤΗ ΡΗΞΗ! ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΗΧΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ! μας παρέσυρε το ρέμα , μάνα μου δεν είναι ψέμα!